Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Renegát Projekt 1. saját Ex Librise

imgp8867.jpgez a bejegyzés átlépte az 1500 nézőt. köszi!

Készítette: Tipus, 2011, Miskolc, Magyarország

Az elgondolás a múlt és a jövő ötvözete volt, innen ered a címer-ötlet. A címerben az Ex-libris projekt két alapítója, Tipus (pajzs bal oldala) és BXI (pajzs jobb oldala) foglal helyet; utóbbi jelenleg már lehet bárki más, ezért a tárgyak jelentése sem BXI-re utalnak, sokkal inkább magára a projektre.

Szinei: fekete, ezüst és arany.

Jelképek jelentése:

1. A pajzs bal oldalán egy tőr látható, hasonló Tipus bal hüvelyk, mutató és középső ujjain találhatóhoz, mely azt jelenti: ezekkel írok, ezek az agyam folytatásai, és amit írok, az szúr - mint egy tőr.

2. A pajzs jobb oldalán egy nyitott könyv van, ami őszinteséget mutat, és érdeklődést a bölcsesség felé vezető útra.

3. A pajzs jobb oldalán a könyv alatt egy régi óra ábrázolja a változékonyságot - 12-es helyett 13-ast mutat, mely a radikális elemeket mutatja meg.

imgp8859.jpg4. A pajzson két tülök ábrázolja, hogy a projekt képes faltörő kosként minden hagyománnyal szembemenni, ami az exlibriseken valaha ült és lekorlátozta.

5. A pajzs mögött keresztben két szimpla munkaeszköz - toll és filc - szándékosan nem szimmetrikus, mint ahogyan a stabilitást jelentő pajzson kívül semmi más sem az.

6. Az alsó szalagon a felirat ősmagyar rovásírással "Renegát Projekt"-et jelent , alakulásának megfelelő rovás-számokkal a dátum is feltűnik - 4065. Kende-naptár szerint ennyiszer száz nap telt el (egy Kende-év 100 nap, ill. 10x10) a magyar nép honfoglalása óta.

 

Paraméterei: 65 x 85 mm, 80-as vastagságú matrica-alapú fehér papír

 

imgp8868.jpgAz Ex-libris projekt a Renegát Projekt egyik részeként egy, saját magát jelképesen megmutató exlibrissel indul, 6x9 darabbal, azaz hat sorozattal, melyek mindegyikén Tipus megkülönböztető jelzése grafitceruzával az exlibris alján helyezkedik el.

 

(Jelenleg) csak 6 sorozat létezik, és megvásárolni pl. csak 1 egész sorozatot lehet. Egy sorozat ára megbeszélés tárgya + postaköltség. Megrendelés csak előre elküldött pénz esetén működhet.

Postacímet és minden egyebet a

thypus @ citromail . hu

címen szerezhet a kedves érdeklődő; aki esetleg saját projektjének vagy önmagának, névre szóló exlibrist óhajt velem készittetni, ugyanitt teheti meg.

Köszönöm Figyelmét!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.